Mobil Augmented Reality APP (Viking Footwear)

Moderatorer: Super Moderatorer, Admins

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Mobil Augmented Reality APP (Viking Footwear)

Legg innav kimblarsen » fre 07 okt, 2011

Hei,

I A-magasinet i dag er en helsides reklame for Viking Footwear i form av et avtrykk av en støvel i gjørme. Det er også en QR kode på siden. Bildet er en markør for en gratis Augmented Reality applikasjon som kan lastes ned fra Android Market, og etterhvert også fra App Store ved hjelp av QR koden eller ved å gå til de respektive "stores" og søke etter Viking Footwear. Som del av App'en er det også en konkurranse i samarbeid med Viking og TV Norge hvor man kan vinne et par Viking Vetti støvler ved å gjette riktig på hvem som vinner årets 71 Grader Nord.

AR applikasjonen viser deg tre ulike Viking støvler i form av 3d modeller som er konstruert ved hjelp av fotogrammetri (Autodesk Photofly beta). Det er Thomas Høimyr (Mr 3dhue!) hos oss som har gjort den jobben! Deretter er 3d modellene optimalisert noe for real-time 3D og lagt inn i de respektive App's. Michael Birkeland i Placebo Effects er vår nye AR mann og har vært prosjektleder for denne APPen.

Dette er nybrottsarbeide for oss og vi ser allerede at det kommer flere prosjekter de neste månedene som vil ta i bruk AR, hvor vi også vil bruke mulighetene til animasjon og interaksjon. Det er Baal Reklamebyrå som har stått for det kreative, og Placebo Effects har vært produsent for applikasjonen med LabRat som underleverandør.

Det var en redaksjonell artikkel i gårsdagens Finansavisen om prosjektet, og det står om prosjektet i Kreativt Forum.

For AR trackingen er det brukt Qualcomm sin SDK, kombinert med Unity 3D og for publisering til iOS og Android er brukt Unity 3D.
Vi jobber også med å bruke String sin SDK.

Bilde

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Gå tilbake til «Diskusjoner og spørsmål»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron